A Continental fél szemmel a téligumi időszakot is nézi

MARSO PARTNER
olcso-gumi.hu

Újabb infókkal szolgált a Reifen Essen 2014-es szakkiállításon a Continental új, WinterContact TS 850 P téli abroncsáról.

Az új mintázat három területen fejlődött tovább: havas és száraz szakaszokon való kezelhetőség, illetve fékezőerő. A felső-közép és felső kategóriás modellekre készülő abroncs (pl. BMW 5-ös széria, valamint az új SUV modellek) a ContiWinterContact TS 830 P és a ContiCrossContact Winter téli mintákat fogja felváltani.

Az WinterContact TS 850 P – a Continental prezentációja szerint – a friss hóval borított úton, köszönhetően az új belső futófelületi dizájnnak, stabilabban fog teljesíteni az elődöknél. A belső teszteredmények szerint, 5 százalékos javulás várható.

 csütörtök június 5, 2014

Az új dizájn lényege, hogy a mintablokkok közötti dőlésszög nagyobb, a távolság pedig kisebb. A tapadást fokozó blokkélek száma is nőtt.

Szintén öt százalékos a javulás a féktesztek eredményei szerint.

Az SUV verziókon további újítás, hogy a mintaárkok és a blokkok közötti barázdák valamivel szélesebbek. Ezzel a lépéssel a beszoruló kavicsok problematikáját próbálta a Continental csapata orvosolni.

Egy talán kevésbé fontos, de mégis érdekes adalék. Az új téli gumi elnevezéséből – illetve a hírek szerint a további mintáknál is ez lesz a jellemző – eltűnik a Conti szócska. Korábban ugye megszokhattuk, hogy rendszeres eleme a Continental termékneveinek. (Pl. ContiWinterContact, ContiCrossContact, stb.)