Acél vagy alufelnit válasszunk télre?

MARSO PARTNER
olcso-gumi.hu

Vannak akik kizárólag alufelniben gondolkodnak, a dizájn miatt, mások meggyőződve állítják, hogy a sós hólé, azaz a téli időszak megeszi az alumíniumot, ezért gazdaságosabb ha acélfelnit választunk.

De hol az igazság? Melyik tábornak van igaza?

A két típus között valóban kompromisszumot kell kötni. Az acélfelnik jelentik a gazdaságos megoldást. (Olcsóbbak és strapabíróbbak alumínium társaiknál és kevesebb „törődést” igényelnek.) Cserébe „unalmasabbak” és kevesebb variáns található meg a piacon.

Az alumínium felnik megannyi dizájnnal készülnek. Szebbnél-szebb három és ötküllős felnik, krómozott felületek, igazi ékei lehetnek az egész autónak.

 vasárnap június 22, 2014

De pont ezekkel a króm (illetve a különböző színekre fújt, majd fényesre polírozott) felületekkel van probléma télen. Ennyiben tehát igaza van az acélfelnis tábornak.

A címben feltett kérdésre tehát egyénfüggő a válasz. Ha dekorációs elemként (szebben fogalmazva, optikai tuningként) tekintünk a felnikre, egyértelmű, hogy alufelnit keressünk. Ezek ára fokozatosan esik, így többen engedhetik már meg manapság, ezeket a termékeket.

Ha viszont a fokozott karbantartás, tisztítás és ápolás gondolatától is rosszul vagyunk és csupán egy strapabíró megoldást keresünk, válasszuk az acélfelniket.

A személyes javaslatom a következő:

Télen használhatunk acélfelniket, melyeket a nyári gumi szezon beálltával, a téli gumikkal együtt szerelünk le. Nyáron pedig – ha tehetjük – dobjuk fel autónk összképét egy dögös alufelni szettel.

A felnikkel együtt történő gumiabroncs tárolásról az alábbi ábra ad információt.

felnis abroncsok tárolása