DUNLOP SPORT MAXX RT2 245/40 R19 XL MFS (*) MO 98Y

Dunlop
529961
245/40 R19 98Y XL MFS (*) MO
C1
C
A
AC
71

EU ABRONCSJELÖLÉSI SZABÁLYOZÁS

Az Európai Parlament és a Tanács 1222/2009/EK rendelete alapján, minden 2012 júniusa után gyártott és az EU területén belül értékesített gumiabroncs* esetén 2012. novembertől az értékesítés helyén vagy magán a gumiabroncson címkét kell elhelyezni.

Balra láthatja ehhez a gumihoz az új EU abroncscímkét. Ez nagyon hasonlít a háztartási gépeken, például mosó- vagy mosogatógépeken széles körben használt címkékhez.

További tájékoztatónkat a jelölésekkel kapcsolatban erre a linkre kattintva olvashatja el.

Az új abroncscímkézési előírásokról, valamint a gyakran feltett kérdésekről az Európai abroncs és gumi gyártók szövetségétől (ETRMA) kaphat tájékoztatást.

ETRMA weboldal

* A rendelet hatálya alá tartoznak a személygépjárművek, kishaszongépjárműveket és nagy teherautók abroncsai.

DUNLOP

A Dunlop immár több, mint 120 éve érzi az utat

John Boyd Dunlop, az első pneumatikus gumiabroncs feltalálója

Még 1888-ban történt, hogy John Boyd Dunlop, egy Belfastban élő skót állatorvos fia triciklijén a tömör gumikat vékony gumiszalagokra cserélte le, amelyeket összeragasztott és levegőt pumpált a belsejükbe. Ez volt az első lépés egy olyan márka megszületésében, amely a világ legismertebb termékeinek egyikét forgalmazza.

Kicsivel később J.B. Dunlop rájött, hogy az összetákolt abroncsok átalakításával forradalmasíthatja a világ közlekedését. Hányan tudnak ma arról, hogy a vezetési élmény és biztonság egy kisfiúnak és triciklijének köszönhető?

Ma a pneumatikus gumiabroncs már több mint 120 éves. A Dunlop megünnepli ezt a sikertörténetet és azt a különleges szerepet, amit a márka a gumiabroncsok teljesítményének javításában játszott az évek során.

A Dunlop gumiabroncsok története elválaszthatatlanul összekapcsolódott a vállalat által bevezetett újításokkal. A történelem összefonódott a Dunlop elkötelezettségével a motorversenyek minden fajtája iránt, mert a versenyzéshez kifejlesztett megoldások alkalmazása a mindennapi közlekedésre szánt abroncsokban egy olyan tradíció, amely már kezdetektől jellemzi a Dunlop vállalatot. Az eltelt több mint 120 év során a Dunlop kivételes eredményeket ért el a versenypályákon, közte 34 győzelmet a híres Le Mans-i 24 órás megbízhatósági autóversenyen.

Napjainkban a Dunlop továbbra is számos két és négy keréken zajló verseny résztvevője világszerte. A Dunlop több, mint 120 év alatt elért innovációi és a vállalat sikere a motorsportban biztosították, hogy a márka páratlan elismertséget szerezzen az autók és motorok rajongói között.

Ár:
144.700 Ft
113.937 Ft + ÁFA