MIÉRT FONTOS A NYÁRI GUMI?

A téli gumiabroncs nyáron már nem biztonságos

Amikor az átlag hőmérséklet tartósan 7 fok felé emelkedik, akkor ajánlatos felszerelni a nyári gumikat. A meleg aszfalton a téli gumiabroncs sokkal jobban kopik, mint a nyári abroncsok, ezért hamarabb kell újakat felszereltetni, mint ha biztosítanánk a nyár beköszöntekor a nyári-gumi cseréjét. Ezen kívül az autó fogyasztása is megnő. Látogasson el hozzánk, hiszen minden szezonban igyekszünk akciókkal, kedvezményekkel és nyereményjátékokkal megkönnyíteni a vásárlást. 

A nyári-gumi jelentősége

Gumiabroncsainknak télen teljesen más körülményekkel kell megküzdenie, mint nyáron. Száraz, felhevült úttest, esetleg vizes esős burkolat jellemzi a nyarat. Ezért nem mindegy, hogy milyen gumit használunk a minden napi közlekedéshez. Az eltérő időjárási és útburkolati viszonyok megkövetelik az évszaknak megfelelő gumiabroncsok használatát.

Vásárlás előtt érdemes tájékozódni, hogy a kiválasztott nyári guminak mekkora a zaj szintje, milyen a komfort érzete és hogyan teljesít menet közben. A nyári gumiabroncsok hatalmas kínálatából nehéz kiválasztani az ideálisat, de szakképzett kollégáink ebben is segítenek Önnek és hasznos tanácsokkal látják el, hogy az Önnek megfelelő nyári-gumit választhassa ki.